Színpadi fellépők

SZTÁRVENDÉGEK

RUBINT RÉKA

Alakreform edzés

Hitvallásom: "Munkásságom és Alakreform programom arról a fantasztikus nőről szól, aki megtisztel bizalmával, és edzőtársának fogad. Én hiszek benned, segítek abban, hogy tudatos és következetes munkával elérd a célod, s hogy az " utad " végén egy elégedett, boldog Nő nézzen vissza a tükörből. Három kisgyermek édesanyjaként elmondhatom, hogy a csoda és a megoldás kulcsa a kezedben van, csak hinned kell önmagadban! Én itt vagyok és segítek neked!"

 

VILICS ANDI

Military Style

Vilics Andrea szorgalmának és kitartó munkájának köszönhetően jó úton jár, hogy a „veszprémi Rubint Rékává” váljon. A fitness edző arról mesélt, miért szeretett bele a városba, és hogy miért alapított szurkoló csapatot az MKB Veszprémnek.
Bizonyára egyre gyakrabban hallhatjuk majd Veszprémben Vilics Andrea nevét. A fiatal fitness, aerobik, spinning, és személyi edző ugyanis nemrégiben létrehozta az MKB Veszprém férfi kézilabda egyesületének szurkolócsapatát, emellett dance aerobik órákat ad a Pannon Egyetemen, nem mellesleg pedig az országszerte ismert és elismert Czanik Balázs csapatának tagja. Hamarosan egy általa kidolgozott edzésmódszerrel rukkol elő, eltökélt hozzáállása pedig jó esélyt kínál arra, belőle váljék Veszprém első számú fitness guruja.
- Honnan ez a nagy sportszeretet?
- Édesapám többek között kézilabda edző, édesanyám testnevelés szakos tanárnak készült, így hamar eldőlt, hogy nekem is szoros lesz a kapcsolatom a sporttal. Ötéves koromban kezdtem úszni, majd nyolc esztendőn át kézilabdáztam, ezt követően választhattam először én sportágat magamnak, így nyolc évig atletizáltam, magas- és távolugróként. Amikor az egyetem miatt Veszprémbe költöztem, elkezdtem aerobik edzéseket látogatni, amire az összes pénzemet elköltöttem. Úgy éreztem, hogy az ott látottakat én is tudnám oktatni, így elvégeztem az edzői tanfolyamot. A szüleimen kívül nagy hálával tartozom a támogatásáért Gaálné Starhon Katának, az egyetem testnevelés tanszékéről, és Czanik Balázsnak, aki felfedezett és bevett a csapatába, így több ezer ember előtt bizonyíthattam a tudásom.
- A veszprémiek szeretnek mozogni?
- Két évvel ezelőtt, amikor begyűrűzött a válság, attól tartottunk, hogy lehúzhatjuk a rolót. Ehhez képest az emberek sok mindenre kevesebbet költenek, viszont a sportra nem. Hozzám a tizenkét éves kislánytól kezdve a hetvenéves néniig mindenki jár, sőt egyre több fiút látni. A válaszom tehát határozott igen, a veszprémiek nagyon is szeretnek mozogni. Sőt úgy veszem észre, hogy próbálnak egészségtudatosabban élni, és odafigyelni magukra.
- Egy új stíluson dolgozol, amit hamarosan be is mutatsz majd a nagyérdeműnek.
- Igen, ez az úgynevezett Military Style, ami kiemelkedően nagy teherbírást és állóképességet igényel. Egy kiképzőtiszttel dolgozom együtt, aki abban segít, hogy az aerobik edzésbe beépítsünk egyes katonai gyakorlatokat.
- Honnan jött az ötlet, hogy szurkolócsapatot alapíts?
- Körmenden, ahonnan származom is volt szurkolócsapata a helyi kosárlabda egyesületnek, ide kerülve pedig azon csodálkoztam, hogy egy olyan patinás klubnak, mint az MKB Veszprém, miért nincs. Egy ismerősömön keresztül eljutottam a szakosztályvezetőhöz, aki mindenben segített minket, és azóta is élvezzük a klub támogatását.
- Anyagi támogatását?
- Nem pénzre gondoltam, azt nem is várhatjuk el. Nekünk óriási segítség, hogy helyet biztosítanak a próbákhoz, és segítenek beszerezni a szükséges eszközöket, például a pompomokat. Úgy vélem, nekünk megtiszteltetés ennyi ember előtt szerepelni.

 

KATUS ATTILA

Alakformáló edzés

Hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő
- A Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja
- a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára
- személyi edző és aerobik oktató
- Pilates, Indoor Cycling, jóga oktató
- Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője
- A Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője, aerobik szakágban
Tanulmányok:
1991 – 1992 Szeged, Juhász Gyula Tanárképző Főiskola (testnevelés – angol szak)
1992 – 1998 Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar (testnevelés szak)
1996 – 2001 PTE Bölcsészettudományi Kar (angol nyelvtanári szak)
2001 – 2005 Semmelweis Egyetem Testnevelő és Sporttudományi Kar ( Aerobik szakedzői szak )
Edzői Fokozatok:
1996 aqua oktató TFTI
2001 Elite személyi edző IFAA
2001 – 2005 Aerobik szakedző Semmelweis Egyetem Testnevelő és Sporttudományi Kar
2003 Polár Ownzone oktató
2003 Pilates, Indoor Cycling, jóga oktató
Versenyeredmények:
1994 – 2001 A magyar válogatott tagjaként trió kategóriában (Pécsi Sasok) hatszoros világ-, kétszeres Európa – bajnok , Világjátékok győztes
Mottó:
Edzői pályafutásom kezdetétől az a cél vezérelt, hogy tudásomat átadhassam, másoknak segíthessek. Hiszem, hogy minden nap kezedben a lehetőség, hogy valaki életét megváltoztasd!

 

HELYI EDZŐK

 

ÁRKI HENI

Alakformáló edzés

Árki Henriett vagyok, testépítés-fitness edző, aerobik-edző, step-aerobik, fitball-aerobik és gyerek-aerobik oktató, ezen kívül TRX-tréner. A Mega-Sport központban dolgozom 2008. január óta. Személyi edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy hosszú távon hatást tudjak gyakorolni a különböző életvitelű, személyiségű, edzettségi szintű, korú vendégeimre, hiszen a célom mindig az volt, hogy életmódjukatváltoztassam meg. Kinek fogyás, kinek hízás, kinek általános állapotát kell javítani, van akinek teljesítményét fontos növelni. A lényeg abban van, hogy folyamatosan, nem drasztikusan javítani kell az egészségi állapotukat, fittségi indexüket. Mi is a fittségi index? Az ami az edzéssel javul, tehát a napi tevékenységüket illetve a szabadidős programjaikat sokkal fittebben éljék meg, elkerülve a fáradékonyságot. Fontos, hogy mindig tudják, testünk szebbé, egészségesebbé tételéhez maga a mozgás kevés, táplálkozásunkat is meg kell változtatnunk a teljes siker érdekében. Boldog vagyok, hisz elmondhatom, hogy munkám során még soha nem ért kudarc, mindenkinek jó irányba és egészségesebbé tudtam vinni a mindennapjait, vendégeim kitartóak, éveken át állandóak, és már el sem tudják képzelni másként az életüket. Fontos a lélektani változásokat is észrevenni, valamint a személyiségük figyelembe vételével apránként vinni változtatásokat a napjaikba.
Aerobik edzőként step és fitball aerobikot tartok, edzéseim itt is a vendégek igényei szerint alakítom. Ami állandó, az az óra első felében a cardio rész. Egyszerű koreográfia mellett folyamatosan emelem a pulzus számot, míg a zsírégető, majd az állóképesség növelő tartományt el nem érjük. A második felében az órának alakformálásé a főszerep, súlyzót, gumikötelet, gumiszalagot és lábsúlyt is használunk. Óra előtt mindig el lehet mondani a "kívánságokat" ki milyen gyakorlatot szeretne, illetve milyen izomcsoportot edzünk intenzívebben. Természetesen edzőként ezek figyelembe vétele mellett legfontosabbnak azt tartom, hogy sose hagyjak ki izomcsoportokat, mivel van aki csak heti egyszer ér rá munka, egyéb elfoglaltságai miatt, tehát a heti egyben ne csak has és farizom legyen, hanem inkább kicsi mindenből. 
Gyerek aerobikkal két éve foglalkozom, óvodás korosztály a többség. Náluk az óra felépítése több dologra épül. Tanuljuk az aerobik alaplépéseket, ritmusgyakorlatokat végzünk, mondókázunk, játszunk. Leginkább a sport játékokban fáradnak még el ezek a kicsik, hisz aerobik lépéseket még csak játékos keretek közt tudják megtanulni. Óra végén az egészséges táplálkozásra való nevelést is fontosnak tartom, hisz a mai gyerekek sokkal veszélyeztetettebbek az elhízásra, mint 15-20 éve. Nagyon jó hangulatban zajlik minden óránk, és óriási szeretetet adnak nekem ezek a kicsik, akik még azért is hálásak tudnak lenni, hogy valaki őket tanítja valamire.
Ezúton is köszönetet mondok a sorsnak, hogy a hobbim a munkám lehet! Végezetül a kedvenc idézetemmel zárnám soraim: "Testünk a kert, akaratunk a kertész!"

 

PINTÉR ENIKŐ -ENCSI

Gerinc torna

Pintér Enikőnek, ismertebben Encsinek hívnak. 
   Kiskorom óta fontos számomra a mozgás és az egészséges életmód. Gyermekként egészen főiskolás koromig táncoltam, majd kipróbáltam a Kangoot, amibe dinamikája, ritmusa, lendülete miatt azonnal beleszerettem.
2008-ban szereztem diplomát a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai karán Gyógytornász szakon. 
2009-ben Kangoo és aerobic oktatói vizsgát tettem, 2012-ben Kangoo Discovery (gyerek kangoo) oktató lettem.
2008-2013 ig gyógytornászként tevékenykedtem a soproni Erzsébet Kórházban, ahol sok tapasztalatot szereztem a mozgásszervi betegségek terén. Ezen évek alatt tapasztaltam meg, hogy milyen fontos gerincünk védelme, karbantartása, és a súlyosabb gerincproblémák megelőzése érdekében végzett torna-
   Aki ülő, vagy álló foglalkozású annak nem ismeretlen a minden estére, netán délutánra bekövetkező nyaki-, háti-, deréki fájdalom. Húzódik, szúr, merev, zsibbadt, sorolhatnánk a tüneteket. Az éjszakai pihenés még talán meg is oldja kicsit, de másnap minden ugyanúgy folytatódik. Gerincünk egészsége és karbantartása egyaránt fontos a fiatalabb és az idősebb korosztály számára!
   Győzzük le együtt a mindennapos kínzó fájdalmakat, vagy előzzük meg a problémát!

 

CSIPKAY MIKI - LOCSMÁNDI BRIGI

Zumba

Zumba Sopron bemutatkozója:
Csipkay Miki vagyok.
Mikor 3 éves voltam a bátyám járt klasszikus balett órákra, és anyukám mindig magával vitt ezekre az alkalmakra. Mindig kíváncsian bekukucskáltam a próbaterembe, míg nem egy alkalommal a Mesternő mondta anyukámnak, nyugodtan engedjen csak a be a terembe.
Onnantól kezdve együtt csináltam minden gyakorlatot a nálam idősebbekkel, teljes odaadással, kitartással.

Itt el is dőlt, hogy életem a tánc és a zene!

A Mesternő azt mondta anyukámnak, hogy valamelyik fiából biztosan táncos lesz.
Egy kisebb kihagyás után középiskolában tánciskola, haladó tánciskola, majd táncklub, társastánc versenyek és nem volt megállás a társastánc pedagógusi majd a versenytánc tréneri képesítésig.
Tánctanfolyamokat szerveztünk, majd életre kelt a World Dance Táncsport Egyesület, aminek alapítója és táncoktatója voltam, sok-sok emlékezetes fellépéssel.
Mindig kérdés volt, hogy mit is tudunk ajánlani annak a sok-sok hölgynek, aki nagyon szeretne táncolni, de nincsen hozzá partnere.
A ZUMBA® egy ilyen lehetőség, és amikor én megismerkedtem vele, azonnal tudtam, hogy ez az, ami idáig hiányzott a városban. Így 2010-ben párom, Locsmándi Brigi támogatásával megszerveztük és akkor még végzettségünk nem lévén egy kedves instruktor kolléga segítségével el is kezdtük a ZUMBA® órákat Sopronban.
2011 januárjától már önállóan is tarthattam órákat és azóta is ezt teszem töretlen lendülettel és lelkesedéssel.
Nagy örömmel tölt el, hogy az órára érkezők mindig mosolygósan és energiával feltöltődve távoznak. Sokan elmondják, hogy a napi fáradság, stressz és egyéb gondok itt teljesen eltűnnek, és óra után feltöltődve, energiával telten tudnak otthon a még hátralévő házimunkának és egyéb feladatoknak nekilátni.
A ZUMBA® mindenkinek azt tudja adni, amire szüksége van. Testsúly problémákra pozitív és negatív irányba, izomfejlesztésre, szálkásításra, kardió edzésre, és minden egészségmegőrző és fitnesz igényre megoldást jelent.
Ha akarsz csak partizol és kikapcsolódsz, persze a mozgás által itt sem tudod elkerülni a mozgás egészség szempontjából hasznos oldalát. Ha akarsz beleadsz mindent és lehet maximalizált izommunka, megmozgatva a tested összes izmát, néha olyanokat is, amiről nem is tudsz, hogy van.
Sok minden lehetőség van még pluszban, így párom már tart ZUMBA® TONING edzéseket, ami a buli és a súlyzós edzés keveréke.
Célom, hogy a ZUMBA® minél több formáját meghonosítsuk Sopronban is, ezért egyre több és több formájával fogunk jelentkezni a jövőben felnőttek és gyerekek számára egyaránt.

Zumba Sopron hölgy tagjának bemutatkozója:
Locsmándi Brigitta vagyok, Zumba®, Zumba® Toning, Zumba® Kids és Zumba® Kids Jr. instruktor. Leginkább Gigiként ismerhettek az órákról
Gyerekkorom óta közel állt hozzám a tánc, de a megfelelő partner hiánya miatt az egyetemista éveim elején tudtam közelebbi kapcsolatba kerülni vele. Társastánc és salsa órákon rájöttem, hogy az utóbbi világa sokkal közelebb áll hozzám.
2010-ben hallottam először a Zumba® Fitnessről, ami elsőre eléggé megfoghatatlan volt számomra. A Zumba® egy táncos fitnesz mozgás, ahol a zene „diktál”, elsősorban latin és dél-amerikai táncokra épül, mint a salsa, merengue, cumbia, reggaeton, chachacha, bachata. Ez egy kardió intervallum edzés, gyors és lassú intenzitású szakaszok váltják egymást az óra szerkezetében, ezzel fokozva a még hatékonyabb zsírégetést.
2010 októberében elindítottuk az első Zumba® órákat Sopronban egy vendéginstruktor segítségével.
2012 márciusában végeztem el a Zumba® Fitness Basic képzést, erre az időre már rengeteg órán vettem részt, és megérett bennem az elhatározás, hogy oktatói oldalról akarom képviselni ezt a fitnesz mozgást. Elkezdtem órákat tartani, de sok időbe telt, mire megtaláltam a saját stílusomat. Mint a többi fitnesz irányzatnál, itt is minden Zumba® oktató más és más, a személyisége, a kisugárzása alakítja az órákat, és ez teszi igazán egyedivé az egészet. Én elsősorban a táncos, nőies vonalat képviselem, amit több bulizós hangulatú, őrült számmal egészítek ki. Ebben érzem jól magam, és ettől érzik jól magukat a vendégeim is.
2013 februárjában megszereztem a ZumbAtomic® képesítést is (ma átalakult nevén Zumba® Kids, és Zumba® Kids Jr.). Itt megtanultam, hogy tudom a Zumba® Fitnesst gyermekekre „szabni”, esetükben mik a legfontosabb szempontok, hogyan kell őket tanítani, és milyen előnyökre tehetnek szert ez által. Így a fiatalabb korosztálynak is tarthatok Zumba® órákat.
A törzsvendégeim közül sokan érdeklődtek a Zumba® további formái iránt is, én pedig hiszem, hogy a folyamatos továbbképzésben van a siker titka minden téren, így májusban a Zumba® Toning licenszt is megszereztem. A Toning órán speciális töltetű súlyzókkal dolgozunk (0,5-1,5 kiló között, edzettségi szinttől függően), táncos és statikus elemeket kombinálva fejlesztjük az izmainkat. Ez Sopronban egyedülálló módon csak nálam elérhető óra típus.
A legjobban azt szeretem a Zumbában, hogy nem „csak” mozgunk és kívülről formálódunk az órák alatt, hanem hatalmas belső energiákat is átadunk egymásnak: a vendégeim leggyakrabban azt mondják, hogy azért szeretik a Zumbát, mert itt feltöltődnek, kikapcsolódnak, elfelejtik a napi gondjaikat, és emellett még fogynak, izmosodnak, edzettebbek is lesznek úgy, hogy közben izzadnak, de nem szenvednek 
Az Életmód Expón Zumba® Fitness órával várunk Titeket a színpadon Csipkay Mikivel. Készülj egy nagy partyra, buli hangulatra, latin zenékre, és a legegyszerűbb, ha követed Te is a Zumba® jelmondatát: „Feel the music – Join the Party!”

 

 

HELYI EDZŐK MOZGÁSFORMA BEMUTATÓI

 

TÓTH-SEBESTYÉN IBOLY A ÉS AZ ÍZISZ MOZGÁSSTÚDIÓ

Hastánc

2009. márciusában indult el az első csoport az Ízisz Mozgásstúdióban - Sopronban, de már 2008 óta vállalnak önálló fellépéseket.
Már az első évben számos rendezvényen vettek részt, a felkéréseknek köszönhetően átlagban - azóta is - minden hétre jut egy fellépés.
2009. év végén saját stúdióba költöztek, így csodás környezet, keleti hangulat várja a hozzájuk látogatókat (Sopronban az Újteleki u. 6. szám alatt).
Az Ízisz Mozgásstúdió vezetője – Tóth-Sebestyén Ibolya (Ízisz) – Sopron első képzett oktatója, végzettségét Azizánál szerezte, tanúsítványát 2009. májusában kapta. Orientális-, folklór- és showhastánc oktatói végzettsége mellett Bellyfit oktatói és Sportoktatói képzettsége is van, órái során szociálpedagógiai tanulmányait is kamatoztatja.
Ízisz büszke tanítványaira, akik kitartóan járnak az órákra és gyakran otthon is gyakorolnak. Öröm számára, hogy a tánc szenvedélye áthatja a gyerekeket és a felnőtteket is, lányokat és asszonyokat egyaránt.
A stúdióban lehetőség van 0-tól 99-éves korig részt venni az órákon, hisz működik a baba-mama csoport, mely már a legkisebbeket is fogadja, a speciális ízületkímélő technikák pedig a szociálpedagógiai ismeretekkel ötvözve lehetőséget adnak arra, hogy életünk végéig mozoghassunk.
Az Ízisz Mozgásstúdió az interneten awww.bellydance.hu oldalon elérhető.

 

 

TÓTH PETRA

Brazil szamba

   Sokaknak Brazíliáról először a szamba jut az eszébe. Nem véletlen, hiszen a rio-i karnevált évről évre nagyobb érdeklődés kíséri a nagyvilágban,és ezáltal a szamba is egyre népszerűbb a táncolni vágyók körében. A szamba dinamizmusa, és áradó életenergiája mindenkit magával ragad, nemtől és kortól függetlenül.
   A táncórák alkalmával lehetőség nyílik kizökkenni a mindennapokból és megtanulhatjuk, hogyan adjuk át magunkat 100%-ig a táncnak és a zenének. A kurzuson nem csak a karneváli szamba, hanem a Brazília-szerte ismert és népszerű axé koreográfiákat is, és a gazdag afro-brazil tánckultúra elemeit is elsajátíthatjuk. Mindezek mellett nem csupán táncot, hanem testtudatos mozgást is tanulhatunk.
   Ha egy teljesen új és magával ragadó érzésre vágysz, ha ki akarsz törni a mindennapokból, vagy csak egy jó hangulatú társaságra vágysz; nálunk a helyed!
Táncpartner nem szükséges!
További információk: 0036- 70/ 775 19 87, keeto@citromail.hu

 

 

KARAKAI FANNI

Core Board

   Karakai Fanni vagyok, végzettségemet tekintve aerobik sportedző. 
Gyerekkorom óta rendszeresen sportolok, az aerobik középiskolás éveim alatt került sportmúltam előterébe. 
Jelenleg egyetemi tanulmányaim mellett tartok core board edzéseket, Sopronban egyedülálló módon a Fit-Max Mozgáscentrumban. Saját óráim mellett, a mai napig többféle edzésre járok.
   A core board nem más, mint egy intelligens steppad: elhajlik, forog és megcsavarodik.
Az emberi izomzat felületes izmai mellett, a mélyebb izomréteget is formálja, ami feszessé teszi a testet, növeli az izomerőt és a hajlékonyságot.
A board segítségével végzett gyakorlatok során arra kényszerülünk, hogy stabilizáljuk a tartóizmainkat, ezáltal fejlesztve a vázizomzatot, a tartóizmokat és a mélyizmokat egyaránt!
   Elősegíti a helyes testtartást, javítja az egyensúly érzéket, növeli a gyakorlatok hatékonyságát, ezáltal elősegíti kondicionális képességeink (erő, gyorsaság, állóképesség) fejlesztését. Ízület barát de ugyanakkor nagyon intenzív és változatos edzés, statikus és dinamikus gyakorlatok egyvelege jellemzi az óráimat!
Zsírégető, cardio részeket tartalmazó óratípus, melynek során az alakformálásra is nagy hangsúlyt fektetek, az általam leghatékonyabbnak talált gyakorlatok beépítésével igyekszem az óra végére minden izomcsoportot megmozgatni.

 

GYEREK KANGOO - FITT MAX MOZGÁSSTÚDIÓ

Kangoo gyerekeknek

A gyermekek különleges jellemzőkkel rendelkező egyének. A mozgás nem csupán a gyermek része, hanem maga a gyermek: a mozgás és a gyermek elválaszthatatlan egymástól.
A mozgás nem csupán a testi fejlődés, hanem a szellemi és érzelmi-szociális fejlődés fontos alapja és feltétele is. Ha korán és megfelelő módon ösztönözzük, szervezzük és irányítjuk a gyermek mozgását, akkor azzal a személyiség sokoldalú fejlesztését segítjük elő.
Az új Kangoo Discovery program arra ösztönzi a gyermeket, hogy játékos formában végezzen testedzést, miközben javítja a mozgáskoordinációját, fejleszti az ellenálló képességet, segít kialakítani a jobb testtartást és énképet, és a magas szintű motivációnak köszönhetően a csapatjátékban való részvételt.