Sopron és környéke edzői

 
Molnár Judit: Jóga
 
 
Molnár Juditnak hívnak. Pécset születtem lassan 48 éve. 2 éve költöztem Veszprémből Sopronba.Nagy öröm számomra, hogy az idén is részt vehetek az Életmód Expó színpadán, mint jógaoktató.Mellette nagy megtiszteltetés ért, mivel az idén én lehetek a házigazdája a rendezvénynek! Nagyon Köszönöm a bizalmat Szabó Évinek az Élj Tudatosan Életmód Expó megálmodójának! 

Életem során több sportban kipróbáltam magam,(talajtorna, kosárlabda és röplabda). Ahogy mindannyiunk életében jelen lévő stressz, illetve a munkánk során jelenlévő egyoldalú izomhasználat, izomfeszültséget okoz, majd fájdalmat itt vagy ott. Ebből adódóan testünk bizonyos részein kialakult fájdalom állandósul, melyek a testtartás deformitásából adódnak. Nálam oda vezetett, hogy a sport ellenére 30 éves koromban nyaki gerinc szakasz C4 sérv kialakulást diagnosztizáltak. Így tudatosodott bennem, hogy „A gerincprobléma mentes élet, nem fiatalkori kiváltság és a probléma, nem csak idős korban érhet el!” A tünetek rosszabbodása és a műtét elkerülése véget fordultam a jógarendszere felé. Így elvégeztem a Santhi Tudatfejlesztő és Alternatív Gyógymódok Jóga Akadémiáját Obendorfel Attila vezetésével. Az Akadémia hatására a 40-es éveim elejére a jóga bevéste magát a mindennapjaimba, és a gerincsérvemet örökre elfújta a szél. Lehet NEMET mondani a fájdalomra. Van egy másik út, ahol nem kell egyedül átvágnod a dzsungelen, hogy kiderüljön: túléled-e vagy sem. Én 47 évesen jobban érzem magam, mint 18 évvel ezelőtt. Így jutottam arra a döntésre, hogy szeretném átadni másoknak a betegségemen keresztül megtanult ismereteket. Majd Vadász Ákos vezetésével elvégeztem a jógaoktató képzést, mely a mai kor emberének problémáit veszi figyelembe és ad megoldást. Oktatóként már Sopronban kezdtem. WakingJóga néven. Nagy öröm számomra, hogy az óráimon nemtől, kortól és tevékenységtől függetlenül vegyes az összetétel. A WakingJóga lényege, hogy felébresszük testünk, izomcsoportjait. A gyakorlatok során mindenki a saját testizomzatát hívja segítségül a fokozatosság elvén keresztül. Így adva lehetőséget a terhelés hozzászokásához és az izomegyensúly visszaállításának. Hangsúlyt helyezve mind az erősítésre, mind az nyújtásra, hiszen egyformán fontos az erő és a rugalmasság. Ezért az óra során találkozol dinamikus és statikus elemekkel csakúgy, mint az óra végén a lazító és légző gyakorlatokkal. Így adva megnyugvást a lelkednek, hogy tettél az egészséged érdekében, és hogy tested fiatalos, erős, rugalmas,karcsú és feszes maradjon.

Várok mindenkit szeretettel WakingJóga órámon az Expón!
 
 
Duics Dia: Alakformáló
 
 
"Duics Diána vagyok, de sokan csak DIA-nak ismernek. Most nem írnám le sport irányú végzettségeimet és érdemeimet, mert túl unalmas és száraz lenne és lehet senkit sem érdekelne. Viszont arról szeretnék beszélni, mit jelent számomra a fitness, a vendégek és az edzősködés.
Azon kevesek közé tartozom, akiknek megadatott, hogy a foglalkozásom az lehet, amit az egyik legjobban szeretek az életben: a fitness. Próbálom a saját utamat járni, mindig megújulni, elsők között elhozni a vendégeknek egy-egy irányzatot, immárom 15 éve. Úgy érzem ez az én „karmám.”
Hiszem azt, hogy minden edzőnek megvan a saját egyénisége, személye és velük azonos „rezgésű” vendégek látogatják az óráikat. Ez így van jól.
Hogy mit szeretek legfőképpen az egészben? Azt, hogy irányt mutathatok egy egészséges életmód felé, hogy segíthetek a mai lányoknak, srácoknak, családanyáknak és családapáknak egy olyan órát találni, amikor végre kikapcsolódhatnak és ez az óra csak az övék, és mindezt nem egy party keretében, hanem az egészség jegyében tehetik meg. Szerintem ez a fantasztikus az egészben. Sokszor nem ismerem őket névről, de látom a mosolygós arcukat és azt, hogy az edzés után talán az a kis gondterheltség és stressz, amivel érkeztek, az is elszáll.
Én senkire nem erőltetem rá magam. Saját döntésed, hogy mit sportolsz, de ha egyszer úgy döntesz, hogy szívesen eljönnél az óráimra, várlak nagyon nagy szeretettel!
Mozogjunk együtt az I. Felnőtt Sportágválasztó napon is az egészség jegyében!
Köszönöm, hogy végigolvastad…
Sportos életet kívánok,
Dia"

 
 
Wéber Virág: Zumba
 
Wéber Virág vagyok, a mozgás számomra a társastánc és a zumba. Az előbbit a zenekedvelő, táncos lábú pároknak tanítom, akik a tánclépések megtanulása mellett önmagukról, érzelmeikről, emberi kapcsolataikról alkotott képüket is fejleszteni, bővíteni szeretnék. A tánc ugyanis nemcsak lépések sorozata, mechanikus egymásutánja, hanem szeretet, szerelem, szenvedély, vagy éppen elegancia, harc, küzdelem és érzékiség.

A zumbáról manapság már szinte mindenki hallott. Ez a fitneszprogram kortól függetlenül karbantart, alaposan átmozgat és közben jókedvre is derít. Ha ennél többet is szeretnél megtudni, akkor gyere és próbáld ki Te magad is! Megéri!

Ami pedig az egészséges életmódot illeti, a gerincedtől az egészséges táplálkozáson át az energiaszinted növeléséig mindenben nyugodtan rám bízhatod magad! Segítek neked helyreállítani a belső harmóniádat, kiválasztjuk az alkatodhoz, életmódodhoz leginkább illő sportágat és étrendet, valamint motivállak, hogy kellő kitartással csináld végig az edzéseket, és megtaláld a mozgásban rejlő örömet. Egy idő után azt fogod tapasztalni, hogy növekszik az energiaszinted, és új erőre kapsz a mindennapjaidban.

Idősebb, hátfájással, cukorbetegséggel, túlsúllyal vagy érrendszeri panaszokkal élő mozogni vágyóknak is csak azt tudom javasolni, hogy soha sincs késő szerelembe esni az élettel és a mozgással!

Szeretettel várlak benneteket!

Wéber Virág
www.dancevital.eu
 
 
Márkus Andi: Max Training
 
 
Ignácz Zsani: Bomba alak
 
 
Janicsák Enikő: BodyArt
 
Janicsák Enikő
A mozgás mindig is alapköve volt az életemnek.
A hosszútáv futás és a bodyART elkötelezett rajongója vagyok.
A futás kiegészítéseként találtam rá a bodyART-ra, ami remek párosításnak bizonyult, hiszen erősíti a fizikai és mentális képességeinket, valamint visszaadja testünk mozgásszabadságát.
A bodyART koncepciója volt számomra az, amiben a futás mellett megtaláltam önmagamat. A bodyART a stresszoldó hatásán kívül segít feszesebbé tenni az izmokat. Igyekszik a testre, a szellemre és a lélekre is hatni, valamint ezek harmóniáját megteremteni.
Azt gondolom, hogy a mai világban e harmónia megteremtése lenne minden ember számára a legfontosabb.
Bízom benne, hogy a vendégeim is megtalálják önmagukat a bodyART gyakrolásával.
bodyART

A bodyART® mozgásanyagát tekintve a jógából veszi fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do In-ból ismert elemeket rendel és speciális légzéstechnikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között. A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó és lazító hatású gyakorlatokat is, amelyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmai számára. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzés alkalmazása segít. A bodyART® edzéssel fejlődik a hajlékonyág, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.