SztárVendégek

Rubint Réka

Alakreform Edzés:

Hitvallásom: "Munkásságom és Alakreform programom arról a fantasztikus nőről szól, aki megtisztel bizalmával, és edzőtársának fogad. Én hiszek benned, segítek abban, hogy tudatos és következetes munkával elérd a célod, s hogy az " utad " végén egy elégedett, boldog Nő nézzen vissza a tükörből. Három kisgyermek édesanyjaként elmondhatom, hogy a csoda és a megoldás kulcsa a kezedben van, csak hinned kell önmagadban! Én itt vagyok és segítek neked!"
 

Varró Gyula

Performance Aerobik:

Gyula óráinak mindig is volt egy egyedi hangulata – a magával ragadó koreográfia, a kreatívan választott és ügyesen variált zene, a személyes kisugárzás, az összetartozás érzése, a fizikai teljesítmény és az "előadás" egyben az edző és a csapat részéről egyaránt: ez az, amiért szívesen látogatják az óráit a szórakozva, jó hangulatban, vidáman edzeni vágyók. Ezt az élményt sikerült megragadnia a Step Performance, Aerobik Performance, Body Toning Performance és Performance on Bikes elnevezésekkel.
Mindig közel állt hozzá a sport és a vidámság, és magával ragadó színészi képességeit kamatoztatva erre másokat is eredményesen tud motiválni. Örömét leli abban, ha egy egykedvűnek induló napot vidámabbá tehet mások számára, vagy ha egy átdolgozott munkanap utáni fáradtságból kellemes aktivitást varázsolhat a vendégei életébe. Szerencsésnek mondható, mert azok közé tartozik, akik azt gyakorolhatják, amit szeretnek, és amiben tehetségesek.

A gyerekkori BMX banditás korszak után a sportot, a futást a Csepel SC Atlétikai Szakosztályában szerette meg és fejlesztette verseny szintre. 1995-ben egy barátja meghívására vett először részt aerobik órán. Az óra hangulata, a zene és a mozgás harmóniája már akkor megragadta fantáziáját, olyannyira, hogy elhatározta, kipróbálja magát ezen a téren is. 19 évesen kezdett aerobik órákat tartani stúdiókban. 
 

Gyöngyösi Szilvia

GrendUp

"Az életem a tánc és a zene. 15 évig modern táncoltam,dance-aerobik oktató voltam. Majd másfél éve rátaláltam a grand rapid dance systemre Amerikában és szerelem lett első látásra…
2011 januárjától Én lettem a garandUP nemzetközi vezető instruktora. Célom az,hogy mindenki megismerje Európában ezt az irányzatot, ami önmagában véve is egyedülálló.A szeretném, hogy minél több edző és táncos találja meg magát a grandUP világában. Tömegeket akarok insipirálni professzionális instruktor csapatommal, a mozgás és a tánc erejével! Már 1000rek szerelmesei eme új irányzatnak! Keresd az óráinkat! Keresd a grandUPot!!
I'm the dance's and music's lover! The grandUP is my passion!"

Czanik Balázs

Capoeira Aerobik:

A nevem Czanik Balázs, 1981. április 25-én születtem Délegyházán. Világéletemben mozogtam, karatéztam, 
fociztam, kondizni jártam, táncolni tanultam. Nagyon tetszett az edzés és a tánc ötvözete az aerobikban, így egyenes út vezetett oda, hogy kipróbáljam. 2000. szeptember 1-én tartottam az első órámat Délegyházán, telt házzal, majd Budapesten is elkezdtem órákat adni. Ma már Budapest legjobb fitness termeiben tartok edzéseket (Fitness Factory., Liget Wellness). Végzettségeim: Fitness Akadémia – aerobik edző szak, testépítő edző szak, sportszervező menedzser szak, személyi edző szak. Jelenleg két fitness oktatási intézmény, a System 4 Life és a Fitness Akadémia tanára, ezen kívül a Capoeira Aerobik, Has-burning, Hardcore Aerobik megálmódoja

A népszerű fitneszguru, Czanik Balázs ,a Capoeira Aerobik és a B-Life megálmodója ezúttal bevezet majd minket a különböző edzések világába. Elsőként a capoeira aerobikkal ismertet meg minket!

A Capoeira aerobik Magyarországon Czanik Balázs által kifejlesztett brazil küzdősportból a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővített speciális aerobik stílus. Ez az aerobik stílus egyre kedveltebbé válik a hazai aerobik piacon.A Capoeiráról, mint küzdősportról annyit mindenféleképpen tudni kell, hogy dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Szerettek volna egy küzdősportot fejleszteni, de mivel gazdáik nem engedték, kénytelenek voltak táncos elemeket alkalmazni, hogy leplezzék sportjukat. Tulajdonképpen ez a magyarázat arra, hogy a Capoeira aerobik órákon találkozhatunk táncos és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal. A kettő ötvözése egy igen intenzív edzés aerobik órát eredményez. Igyekeztem a Capoeira elemeit minél inkább leegyszerűsíteni, hogy az egészség megőrzése érdekében tökéletesen tudjuk alkalmazni ezt a mozgásformát.

A sajátos Capoeira gyakorlatokon , lépéseken kívül leginkább abban különbözik a többi aerobik fajtától, hogy az említett hátizmon kívül a combhajlítót, haránt hasizmot és a farizmot komplexen és sokkal jobban dolgoztatja meg Akik derekukról, csípőjükről szeretnének fogyni, vagy gyönyörűen kidolgozott has-, comb- és hátizmot szeretnének, azok nem fognak csalódni. Korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek. Különösen előnyös azoknak, akik gyakran panaszkodnak hátfájásuk miatt, vagy akik sok időt töltenek a számítógép előtt. A Capoeira Aerobik során annyira megerősödnek a hát izmai, hogy „leveszik a terhelést a gerincről” és ezáltal nem az izületeket terheljük. A gyakorlatok részben hasonlítanak más küzdősportból átvett elemekre, illetve ötvözik a Capoeira elemeivel. Capoeira Aerobik alaplépése az aerobikból már jól ismert side to side nem pedig a Capoeira alaplépése a ginga: A gingát is bele lehet építeni a Capoeira Aerobik órába, sőt nagyon hatékonyan lehet kombinálni különféle elemekkel. A Capoeira Aerobik kezdő szinten nem tartalmaz bonyolult koreográfiákat, de haladó szinten már látványos és élvezetes kombinációk és koreográfiák alakíthatók ki. Különféle eszközökkel is bővíthetjük a Capoeira Aerobik órákat: step, súlyzó, szalag stb.
 

Vilics Andrea

Body Ball:

Vilics Andrea szorgalmának és kitartó munkájának köszönhetően jó úton jár, hogy a „veszprémi Rubint Rékává” váljon. A fitness edző arról mesélt, miért szeretett bele a városba, és hogy miért alapított szurkoló csapatot az MKB Veszprémnek.
Bizonyára egyre gyakrabban hallhatjuk majd Veszprémben Vilics Andrea nevét. A fiatal fitness, aerobik, spinning, és személyi edző ugyanis nemrégiben létrehozta az MKB Veszprém férfi kézilabda egyesületének szurkolócsapatát, emellett dance aerobik órákat ad a Pannon Egyetemen, nem mellesleg pedig az országszerte ismert és elismert Czanik Balázs csapatának tagja. Hamarosan egy általa kidolgozott edzésmódszerrel rukkol elő, eltökélt hozzáállása pedig jó esélyt kínál arra, belőle váljék Veszprém első számú fitness guruja.
- Honnan ez a nagy sportszeretet?
- Édesapám többek között kézilabda edző, édesanyám testnevelés szakos tanárnak készült, így hamar eldőlt, hogy nekem is szoros lesz a kapcsolatom a sporttal. Ötéves koromban kezdtem úszni, majd nyolc esztendőn át kézilabdáztam, ezt követően választhattam először én sportágat magamnak, így nyolc évig atletizáltam, magas- és távolugróként. Amikor az egyetem miatt Veszprémbe költöztem, elkezdtem aerobik edzéseket látogatni, amire az összes pénzemet elköltöttem. Úgy éreztem, hogy az ott látottakat én is tudnám oktatni, így elvégeztem az edzői tanfolyamot. A szüleimen kívül nagy hálával tartozom a támogatásáért Gaálné Starhon Katának, az egyetem testnevelés tanszékéről, és Czanik Balázsnak, aki felfedezett és bevett a csapatába, így több ezer ember előtt bizonyíthattam a tudásom.
- A veszprémiek szeretnek mozogni?
- Két évvel ezelőtt, amikor begyűrűzött a válság, attól tartottunk, hogy lehúzhatjuk a rolót. Ehhez képest az emberek sok mindenre kevesebbet költenek, viszont a sportra nem. Hozzám a tizenkét éves kislánytól kezdve a hetvenéves néniig mindenki jár, sőt egyre több fiút látni. A válaszom tehát határozott igen, a veszprémiek nagyon is szeretnek mozogni. Sőt úgy veszem észre, hogy próbálnak egészségtudatosabban élni, és odafigyelni magukra.
- Egy új stíluson dolgozol, amit hamarosan be is mutatsz majd a nagyérdeműnek.
- Igen, ez az úgynevezett Military Style, ami kiemelkedően nagy teherbírást és állóképességet igényel. Egy kiképzőtiszttel dolgozom együtt, aki abban segít, hogy az aerobik edzésbe beépítsünk egyes katonai gyakorlatokat.
- Honnan jött az ötlet, hogy szurkolócsapatot alapíts?
- Körmenden, ahonnan származom is volt szurkolócsapata a helyi kosárlabda egyesületnek, ide kerülve pedig azon csodálkoztam, hogy egy olyan patinás klubnak, mint az MKB Veszprém, miért nincs. Egy ismerősömön keresztül eljutottam a szakosztályvezetőhöz, aki mindenben segített minket, és azóta is élvezzük a klub támogatását.
- Anyagi támogatását?
- Nem pénzre gondoltam, azt nem is várhatjuk el. Nekünk óriási segítség, hogy helyet biztosítanak a próbákhoz, és segítenek beszerezni a szükséges eszközöket, például a pompomokat. Úgy vélem, nekünk megtiszteltetés ennyi ember előtt szerepelni.
 

Csonka Anita

IWI Fitness-Wellness-Sport iskola

Csonka Anita az IWI Fitnesz-Wellness Iskola oktatója!
Végzettségek: 
Iwi- Aerobic edző
Iwi- Rekreáció sportoktató
International Wellness Institut - Aerodance edző
International Wellness Institut - 3/4 wellness step edző
International Wellness Institut - Step edző
FLEXI-BAR® - edző
X-co tréner
IWI- Preventív gerinc és Stretching tréner
bodyART™ tréner

Mottója:
"Célom, hogy átadjam az embereknek, azt az életérzést, amit nekem is sikerült megtapasztalnom az aerobic által, hiszen az aerobic nem csupán egy sport, hanem út az önmegvalósítás felé, mind fizikai (testi), mind szellemi (lelki, pszichés) értelemben véve."