Régió Kiemelkedő Fitnesz Alakjai

Árki Heni

Step Aerobik:

Árki Henriett vagyok, foglalkozásomat tekintve személyi edző, aerobik edző, gyermek fitness és aerobik oktató, step és fitball oktató. 2008. január óta a Mega-Sportközpontban dolgozom. Személyi edzőként Sopronban én rendeztem meg eddig a legtöbb fogyókúra versenyt, ahol rengeteg sikeres átváltozás tanúja illetve segítője lehettem. Fontosnak tartom, hogy edzőként felkaroljam azokat az embereket, akik félve lépnek be egy konditerembe, akik félve teszik meg az első lépést egy aerobik órán való részvételre, akik vágynak a sportra, a változásra, de a támogatás és a barátságos vezető kéz nélkül hamar feladnák. Az ő sikereik és kitartásuk az én boldogságom! 
Aerobik edzőként Step és Alakformáló aerobik órákat tartok, hétfőtől péntekig minden este. Az alakformáló óráimat (kedd 18-19, csütörtök 19-20) azoknak ajánlom akik nem szeretik a koreográfiával tarkított edzéseket és szeretnének minden izomcsoportot átmozgatni, megedzeni egy óra alatt. Step-aerobik óráim (hétfő, szerda, péntek 19-20) első felében, step-padon, koreográfiával tarkított zsírégető, illetve állóképesség fejlesztő gyakorlatokat végzünk, a végén pedig az alakformálásra helyezzük a hangsúlyt. A koreográfia bonyolításánál mindig nagy figyelmet fordítok arra, hogy senki ne maradjon le, mindenki számára követhető legyen az óra. 
Csoportos trx edzésem kedden 19-20 óráig van, személyi edzőként 2010. óta használjuk az eszközt, csoportosan pedig 2012. szeptemberétől. Mindenkit szeretettel várok az óráimon, és kedvenc idézetemmel zárom a bemutatkozásom, ne feledd: 
"Testünk a kert, akaratunk a kertész!"
 
 


Bider Niki

Alakformáló Aerobik:

Bider Niki vagyok aerobik edző és kangoo Instruktor. 11 èves korom óta a sport jelen van a mindennapjaimban. Gyerekkėnt rendszeresen sportoltam, aztán a rohanó világban kis időre háttérbe szorult a sport. Na de nem ėreztem magam jól a bőrömben, ekkor lėpett be az ėletembe az aerobik. Egy barátnöm kedvėėrt kiprobáltam a kangoot. Majd azon kaptam magam, hogy az ėletem rėsze lett. Elvėgeztem az aerobik edzői tanfolyamot ės 2009- ben hivatalos kangoo oktató is lettem, mellyel elkezdtem sport vállalkozói pályafutásomat. 2013 tavaszán öt lánnyal közösen megalapitottuk a Fit -Max Mozgascentrumot!
Ahol én is tartok heti rendszeressėggel saját kangoo ės aerobik órákat. Cėlul tűztem ki, hogy olyan embereket tudjak segìteni, akik az az egėszsėges ėletmód mellett döntöttek. Minnėl hatėkonyabban ės szėleskörü információval szeretnėm segìteni a nekem bizalmat szavazók álmainak megvalósìtását. Mottom: Nincs lehetetlen csak tehetelen!
 

Karakai Fanni

Core Trening:

Fanni a 2014.Október 11-én Core Training
Karakai Fanni vagyok, végzettségemet tekintve aerobik sportedző, X-Training Crossover Fitness oktató, nemzetközi papírral rendelkező Pole Fitness Instructor (Rúdfitness oktató), részt vettem a Fitness Company gyerek aerobik oktató tanfolyamán.
Jelenleg egyetemi tanulmányaim mellett tartok órákat.
Az Életmód expora Core Training órával készülök Nektek!
Mi is valójában a Core Training?
Leegyszerűsítve a core nem más, mint a törzsizmok összessége. 
Anatómiailag ide sorolhatjuk a hasizmokat, a csípő- és medencefenék izmainak egy részét valamint a felületes- és mély hátizmok többségét.
Az órám a has,törzs-, csípőizmok erősítését célzó gyakorlatokból, valamint koordinációs feladatokból fog állni. A koordinációs feladatok fejlesztik az egyensúly érzéket, mivel instabil körülmények között hajtjuk őket végre, szinte az összes izom folyamatos, összehangolt munkájára van szükség : ilyenkor a legtöbb izom kontrakcióban van, így azonos idő alatt a szervezet több kalóriát használ fel, mint stabil környezetben végrehajtott tréning alkalmával. 
Az expon tarott órámon a hangsúlyt a hasizmokra fogom fektetni, a gyakorlatok többségét talajon fogjuk végezni, cardio részek beiktatásával. Kényelmi szempontból ajánlom az órán részt vevőknek a polifoam használatát!
 
 


Szabó Anita

 

Kango Club Sopron Anitával:

Szabó Anita vagyok,

gyermekkorom óta a rendszeres sport híve vagyok. Klasszikust balettal kezdtem, majd a jazz-balett következett. Fiatal felnőttként cseppentem bele a fitness és az aerobik világába.

Meg is szereztem minden edzői végzettséget, hogy aerobik és fitness oktatóként dolgozhassak.

Fontos volt számomra, hogy az edzői munkám egyben életforma is legyen, és ne jelentsen túlzott megterhelést az izületeim számára.

Megismertem egy olyan sporteszközt és hozzá kapcsolódó programot, amely már sokak tetszését elnyerte.

Az elmúlt években, a legnagyobb sikereimet a Kangoo Jumps oktatásában és népszerűsítésében szereztem.
 

Pintér Enikő

Gerinc Torna Fit-Max


Pintér Enikőnek, ismertebben Encsinek hívnak. 
Kiskorom óta fontos számomra a mozgás és az egészséges életmód. Gyermekként egészen főiskolás koromig táncoltam, majd kipróbáltam a Kangoot, amibe dinamikája, ritmusa, lendülete miatt azonnal beleszerettem.
2008-ban szereztem diplomát a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai karán Gyógytornász szakon. 
2009-ben Kangoo és aerobic oktatói vizsgát tettem, 2012-ben Kangoo Discovery (gyerek kangoo) oktató lettem.
2008-2013 ig gyógytornászként tevékenykedtem a soproni Erzsébet Kórházban, ahol sok tapasztalatot szereztem a mozgásszervi betegségek terén. Ezen évek alatt tapasztaltam meg, hogy milyen fontos gerincünk védelme, karbantartása, és a súlyosabb gerincproblémák megelőzése érdekében végzett torna-
Aki ülő, vagy álló foglalkozású annak nem ismeretlen a minden estére, netán délutánra bekövetkező nyaki-, háti-, deréki fájdalom. Húzódik, szúr, merev, zsibbadt, sorolhatnánk a tüneteket. Az éjszakai pihenés még talán meg is oldja kicsit, de másnap minden ugyanúgy folytatódik. Gerincünk egészsége és karbantartása egyaránt fontos a fiatalabb és az idősebb korosztály számára!
Győzzük le együtt a mindennapos kínzó fájdalmakat, vagy előzzük meg a problémát!