Dietetikusunk: Sebestyén Szilvia

Miért csatlakoztam az Életvezetési Szaktanácsadó Programhoz? Az igazság az, hogy a program választott engem, nem pedig fordítva. Szabó Évi fejéből pattant ki az ötlet, hogy a nagy sikerű Élj Tudatosan! Életmód- Expo után jó lenne egy olyan programot kidolgozni, ahol az érdeklődök nem csupán egy nap erejéig juthatnak hiteles információhoz a fizikai és mentális egészségüket illetően. Ennek a megvalósításhoz keresett szakembereket, többek közt egy dietetikust is. Így kerültem én a képbe.

Munkám során nap mint nap arra törekszem, hogy az emberek megtalálják az egészségesebb életmód felé vezető utat. Sokan nem is gondolják, hogy ez micsoda összetett feladat: nem elég pusztán helyesen táplálkozni, ha az ember nem mozog mellette, s lelkileg nem kiegyensúlyozott, mit sem ér a gondosan összeállított étrend.

Minden nap új kihívás, hiszen mindannyian mások vagyunk, nincs két egyforma ember. Az egészség fogalma is mindenki számára mást jelent: van, akinek azt, hogy nem beteg, vagy azt, hogy jól teljesít az iskolában, munkahelyen, edzésen, esetleg egy versenyen, míg másnak azt, hogy jól érzi magát a bőrében. A lényeg, hogy soha ne felejtsük el, mi magunk is felelősek vagyunk a saját egészségi állapotunkért, adott esetben pedig a betegségünkért. Az egészség soha nem egy pirulában vagy egy csodadiétában rejlik, hanem a test és a lélek egységében.

Remélem, hogy a program tanácsadójaként munkatársaimmal együtt (Belényessy Éva életvezetési tanácsadó és Szabó Szabolcs személyi edző) sok embernek segíthetek, hogy elérje a célját.

 

Elérhetőség: +36 30/ 2857 457